Home

P1040237Deze plek is bij uitstek geschikt voor mensen die graag midden in de natuur hun vakantie doorbrengen, met als enige buren de herten en elanden. Ook de lynx is een vaste bewoner, hoewel de kans dat je deze aantreft, niet zo groot is. Je waant je echt 1 met de natuur. Toch is de bewoonde wereld maar 10 km ver. De weg daar naar toe is prachtig, met schitterende vergezichten, dankzij de hoge ligging van ons huis. Beekjes, heuvels in alle schakeringen groen en blauw en het mooie Stora Ullen, een belangrijk meer in Värmland. Het water is zo zuiver dat je meters de diepte in kunt kijken. Er zwemt zalmforel, zalm en allerlei andere vis, waaronder de grote marene.  In de wijde omtrek krijgt iedereen zijn water uit dit meer. De boot ligt klaar, hengels staan in de schuur en een viskaart regelen we op verzoek. De vangst kan zo de barbeque op. Eet smakelijk!

P1040226Het huis zelf is liefdevol gerestaureerd en sfeervol ingericht. Het biedt ruimte aan 4 tot 5 personen. Op de begane grond bevindt zich de ruime boerenkeuken met houtfornuis. In de woonkamer staat een ruime zitbank en 2 heerlijke fauteuils. Lekker de houtkachel aan en een boek lezen of een film kijken is de perfecte ontspanning na een dag in de buitenlucht. In de hal bevindt zich de deur naar het toilet.

Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers, waarvan 1 ruime met een dubbel bed en de andere wat kleiner met 2 eenpersoons bedden. Er is een bed bij te plaatsen, in de slaapkamer of in de hal. Buiten staat een grote tafel met stoelen. Ook op de veranda is het genieten met een glaasje of een boek. In ons huis wordt niet gerookt.

woonkamer Sättern

Vanwege de ligging van Sättern wordt er in de winter niet regelmatig sneeuw geschoven. Hierdoor is het voor ons lastig te garanderen of men het huis dan kan bereiken. Vooralsnog verhuren we ons huis daarom in lente, zomer en herfst.

Voor wie gek is op natuur en het zonder buren wil stellen is Sättern als vakantiehuis een geweldige plek om als uitvalsbasis te gebruiken!